„ЗНАЊЕМ ДО ВЕЋЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ“ – ПРЕДАВАЊЕ И РАДИОНИЦЕ ЗА НАШЕ УЧЕНИКЕ

Наша школа је смјештена у непосредној близини регионалног пута Р 474 који пролази кроз центар општине Станари и као веома фреквентан представља директну опасност за најмлађе учеснике у саобраћају,  а то су наши ученици.

Управо стога су представници Савјета за безбједност саобраћаја општине Станари одржали су  предавања и радионице за све ученике од првог до деветог разреда централне школе.

Предавања и радионице су одржане 22. новембра 2017. године  за ученике од првог до петог разреда и 23. новембра 2017. године за ученике од шестог до деветог разреда. Интересантном презентацијом која је намијењена да ученицима на упечатљив начин прикаже лоше обрасце понашања ученика као најмлађих учесника у саобраћају предавачи су успјели да придобију пажњу ученика.

Другог дана предавања ученици шестог и осмог разреда су имали прилику да, уз учешће представника полиције, присуствују демонстрацији регулисања саобраћаја.

Посебну радост су нашим ученицима донијели поклони које су представници Савјета подијелили свим ученицима.  Како је саобраћајно образовање и васпитање за дјецу од изузетног значаја тако су и поклони били у служби безбједности ученика у саобраћају. Сви они су на крају предавања добили флуоресцентне прслуке и наруквице.

Овом приликом желимо се захвалити Савјету за безбједност саобраћаја општине Станари што су допринијели развоју свијести ученика о опасности саобраћаја у њиховој околини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *