УСПЈЕХ ФОЛКОРНЕ СЕКЦИЈЕ НА РЕПУБЛИЧКОЈ СМОТРИ – НАША ЕЛЕНА БАЋИЋ НАЈБОЉА ИГРАЧИЦА

Ове године је по први пут одржана Републичка смотра флоклорног ставралаштва oсновних школа. Преко 200 ученика из једанаест школа из свих крајева Српске, представило свој родни крај и традицију коју баштини. Игре преношене са кољена на кољено најбоље су огледало и амбасадор једне културе.

Основна школа „Борисав Станковић“ из Бањалуке је међу двјеста основаца угостила и наше представнике, чланове фолклорне секције коју предводи наставница Жељена Ковачевић.

Наши фолклораши су школу и свој крај представили у најљепшем свјетлу, а посебно смо поносни на ученицу Елену Баћић која је на Републичкој смотри проглашена за најбољу играчицу Републичке смотре флоклорног ставралаштва oсновних школа.

Прва републичка смотра овог типа је од великог значаја за очување традиције и културе нашег краја и изражавамо посебну радост јер смо већ прве године имали своје представнике на овом такмичењу.

Похваљујемо рад наше фолклорне секције и наставница Жељене Ковачевић, а посебне честитеке упућујемо нашој ученици Елени Баћић којој ће ово признање представљати додатну мотивацију за будуће успјехе у фолклору. Надамо се да ћемо бити дио и будућих смотри фолклора у Републици Српској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.