ГЕНЕРАЦИЈА 2013/2022. ПРОСЛАВИЛА МАТУРСКО ВЕЧЕ – АЛЕКСАНДАР ТОДОРИЋ УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

Генрација ученика која је давне 2013. започела своје основно школовање у нашој школи је у четвртак, 9. јуна 2022. године прославила завршетак основне школе на матурској вечери коју су за њих сарадничким радом организовали родитељи, разредници и школа.

Окупљање ученика је заказано за 17.30 часова испред зграде општине Станари. Након што су се матуранти окупили, начелник општине Станари, господин Радојица Ћелић, је нашим матурантима пожелио срећан наставак школовања и том приликом све наше матуранте као и њихове разреднике обрадовао је пригодним поклонима. Након разговора са начелником општине, наши матуранти су се упутили према Центру за културу. Како временске прилике нису биле баш наклоњене нашим свечано обученим ученицима, традиционални дефиле је изостао.

У 18.30 часова започела је свечаност поводом завршетка основне школе. На почетку саме церемоније, наше ученике и препуну салу родитеља и родбине наших матураната поздравио је директор школе Александар Ристић. Дирљивим говором се у име свих наставника и учитеља опростио од још једне генрације ученика изражавајући наду да смо ми као школа дали допринос да сви они постану добри, вриједни и поштени људи. Директор школе се потом захвалио родитељима и наставницима на изузетној сарадњи током деветогодишњег школовања, а посебно је истакнуо добру сарадњу родитеља и одјељењских старјешина, Зорице Глишић-Самац, Драгане Радојчић и Синише Калајџића.

Након директора, присутним ученицима и родитељима се у име одјељењских старјешина обратила Драгана Радојчић, одјељењски старјешина IX2. Наставница Драгана је похвалила све наше ученике и честитала им успјешан завршетак основне школе, наглашавајући чињеницу да се сваки наставник веже за своје ученике и да сви они оставе траг на своме разреднику. Такође се захвалила родитељима и школи на одличној сарадњи и пожењела је много среће свим нашим ученицима у даљњем школовању.

Да је и ова генерација изузетно успјешна показује и чињеница да смо и ове године уручили Посебне дипломе за изузетан успјех у одређеном предмету нашим двјема ученицама. Наставаница Тамара Милутиновић је уручила Посебну диплому и прикладан поклон ученици Сањи Зрнић за све успјехе постигнуте у области рускога језика од којих се нарочито истиче прво мјесто на Републичком такмичењу из овог предмета. Наставница Дијана Видовић је ученици Марини Лазић уручила Посебну дипому и прикладан поклон за резултате постигнуте на такмичењима из историје.

На крају саме свечаности, директор школе је Александру Тодорићу, једином ученику који остварује потребне услове, уручио Вукову дуплому за одличан успјех и примјерно владање током свих девет година основног образовања, а потом му је уручио и најважнију диплому вечери, диплому ученика генерације. Директор је похвалио Александра који је свих ових година био примјер свима, слика и прилика правог ученика наглашавајући чињеницу да за тог ученика сви његови наставници имају само ријечи хвале. Директор је ученику генрације Александру Тодорићуу честитао у име свих присутних, а потом му и уручио прикладан поклон.

Нашим матурантима желимо много среће у средњој школи, да им будућност донесе много нових познанстава, али да се увијек и са радошћу сјете другара из основне школе и својих наставника, а највише од свега им желимо да своју школу посјете као доктори, правници, инжењери, надасве добри људи који ће водити своје мјесто у бољу будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *