НАЈЉЕПША МАНИФЕСТАЦИЈА, КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА, ОДРЖАНА У ШКОЛСКОМ ПАРКУ

Недјељно поподне, 3. јула 2022. године окупило је 29 беба старости до годину и по дана у нашем школском парку на паради породице, младости и љепоте званој Конференција беба. Ова традиционална манифестација се одржава под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта широм Републике Српске и њен циљ је промовисање породице и указивање на значај рађања.

Најмлађи становници општине Станари су на овај скуп младости дошли у пратњи својих родитеља, браће, сестара и мнгобројне родбине тако да је наш парк у 18.30 часова, када је започео програм манифестације, био препун посјетилаца.

Поносни смо јер смо као једина васпитно-образовна установа на подручју Станара били једни од организатора Конференције беба. Наши ученици Невена Лазић и Алекса Јањиловић су се показали као изврсни водитељи програма, ученици другог разреда као талентовани глумци и рецитатори, ученици трећег разреда и полазници мјешовите вртићке групе ОЈ „Матко“ су за све присутне плесали Пачији и Мајмунски плес, а наша СКПД Лазарица затворила забавни дио програма традиционалним плесом овог поднебља. Велику помоћ пружиле су наше ученице шестог и осмог разреда које су се потрудиле да сваком дјетету уруче успомену на овогодишњу Конференцију беба као и потребно освјежење овог врелог јулског дана.

Конференција беба ове године је добила и ново трочлано предсједништво, а то су Никодина Бјеличић, Стефан Ђукић и Јована Јовић. Никодина Бјеличић рођена је 22. јуна ове године и са само 11 дана проглашена је за најмлађу бебу на другој конференцији беба у Станарима. Стефан Ђукић проглашен је за најстарију бебу, док је Јована Јовић беба са највише браће и сестара.

Најслађа трка била је она у пузању беба. Неке бебе биле су збуњене, друге насмијане. Ипак, побједу је однио Василије Јовић.

Послије „пузијаде“, одржано је и такмичење очева у пресвлачењу беба. Титулу је однио тата мале Ларе, Дамир Kерић који је показао заиста завидну спретност у овом послу који и даље чешће обављају маме.

Побједницима такмичења, начелник општине, господин радојица Ћелић је уручио пригодне поклоне као и дипломе за освојено прво мјесто, а све пријављене бебе су награђене прикладним поклонима као и новчаном донацијом коју је додијелила општина Станари.

Изузетна нам је срећа бити дио оваквих манифестација, надамо се да ћемо и сљедеће године Конференцију беба организовати за још бећих број учесника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *