ПРОЉЕЋЕ У ПОСЕБНОМ ОДЈЕЉЕЊУ ПОСВЕЋЕНО УЧЕНИЦИМА СА АУТИЗМОМ И ДАУНОВИМ СИНДРОМОМ

Посљедње двије седмице наши ученици у посебном одјељењу предвођени својом наставницом Тајаном Кајганић реализовали су низ активности посвећених другарима из одјељења.

Први дан прољећа, 21. март посвећен је особама са Дауновим синдромом.

Симбол овог дана су шарене чарапе. Њиховим ношењем показује се подршка интеграцији особа са Дауновим синдромом у друштво, односно намјера да им се осигура мјесто у вртићима, школама, а у одраслом добу да у складу са својим способностима буду корисни чланови друштва. Наши другари су на Дан особа са Дауновим синдромом сви обули шарене чарапице и провели дан у забавним активностима.

Забавне активности у посебном одјељењу су се наставиле и у понедјељак када је обиљежен Свјетски дан свјесности о аутизму који се иначе обиљежава сваке године 2. априла. Реализована је креативна радионица у посебном одјељењу и дружење са ученицима трећег разреда централне школе.

Носиоци реализације ових активности су наставник у посебном одјељењу, Тајана Кајганић, логопед, Свјетлана Ђекановић и учитељица трећег разреда, Жана Продић.  Ученици и наставници  су ношењем плавих мајица показали подршку нашим другарима, али и свима који живе са аутизмом и њиховим породицама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *