ПРЕКО 200 ИГРАЧАКА ЗА ВРТИЋ ОД УЧЕНИКА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

„Дјечија недјеља” се обиљежава сваке године у првој седмици октобра, а циљ  манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу као и упознавање шире јавности са потребама дјеце.

Слоган манифестације ове године гласи „По(дијели) радост, знање, љубав“, а наши ученици четвртог разреда у централној школи су први дан Дјечије недјеље показали да су овај задатак схватили озбиљно и на најљепши начин су реализовали активност коју су сами осмислили. Они су изабрали да са најмлађим другарима из вртића подијеле радост како то и сам слоган манифестације каже. Током претходних дана, у њиховом одјељењу је трајала акција прикупљања играчака. Заједно са својом учитељицом, Здравком Гавранић ученици су скупили преко 200 играчака и одлучили да у госте позову полазнике мјешовите вртићке групе и своје другаре из другог разреда.

У понедјељак, 3. октобра 2022. године у 11.00 часова учионица четвртог разреда је била права мала играоница, а како би атмосфера била још забавнија за све госте је је припремљен мали забавни програм. Четвртаци су пјевали, плесали и организовали дјечију модну ревију. Њихови другари су са одушевљењем све пратили, а стручни жири у чијем саставу су биле педагог школе, Маја Мојевић и учитељица другог разреда, Мара Лазић су на крају ревије одабрали најљепшу манекенку, најљепшег манекена и најљепшу фризуру, а диплома је уручена и групи ученика која је осмислила ову активност.

Користимо ову прилику да похвалимо ученике четвртог разреда и њихову учитељицу Здравку Гавранић и нагласимо да су овакве активности изузетно важне јер подстичу предузетност и самосталност код дјеце, наглашавају важност хуманитарног дјеловања и јачају сарадњу школе и родитеља. Без помоћи и подршке родитеља, овакве активности би било теже организовати и стога се захваљујемо и родитељима четвртог разреда јер су подржали идеју и помогли у њеној реализацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *