УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАН ЈЕСЕЊИ ИЗЛЕТ

Крај септембра је традиоционално резервисан за Јесењи излет. Ове године смо, имајући у виду нестабилне временске прилике, одлучили да нашим ученицима приуштимо једно ново искуство, а дан излета посветимо у потпуности различитим спорстким активностима.

У четвртак, 29. септембра организован је Спортски дан за ученике предметне наставе, а данас, 30. септембра ученици разредне наставе, од првог до петог разреда су, такође, имали прилику да умјесто редовне наставе, дан проведу са својим другарима учествујући у више спортских активности.

Спортски дан је организован у Спорт парку Руданка, а огромну помоћ у реализацији овог излета пружила нам је госпођа Сања Лукић, мајка наших ученика, запослена у Спорт парку на радном мјесту фитнес инструктора на чему јој изражавамо изузетну захвалност.

За све ученике је организован превоз аутобусима до Руданке, а планом активности предвиђено је неколико такмичења па су  се тако ученици такмичили у трчању, скакању у врећама, савладавању полигона са препрекама, игри „Између двије ватре“, одбојци и стоном тенису. Посебну навијачку атмосферу имали смо током такмичења у малом фудбалу. Ученици су са великим жаром навијали за своје другаре који су учествовали у такмичењима. Велику помоћ у провођењу такмичења дугујемо вриједним тренерима Спорт парка и захваљујемо им се на објективности и ажурности током такмичарског дијела.

Овакви излети су изузетно важни јер промовишу физичку активност, а редовна физичка активност је важан дио здравог стила живота сваког дјетета. Бављење спортом утиче на правилно формирање и сазријевање личности дјетета. Kроз спорт дјеца развијају самосталност, лакше склапају пријатељства и побољшавају способност концентрације.

Користимо ову прилику да се захвалимо радницима Спорт парка у Руданци и свим колегама који су уложили посебан труд у циљу реализације излета. Наши ученици су на Јесењем излету провели забаван, користан и прије свега угодан дан због чега смо веома срећни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *