ПО ЈЕЛАЊСКА – СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН

Данас је на многим порталима и друштвеним мрежама на интернету објављено мноштво фотографија обиљежавања Свјетског дана хране. На тим фотографијама се углавном могло видјети различито воће купљено у супермаркетима које изгледа као нацртано.

Наши ученици из подручне школе у Јелањској са својом учитељицом Бојаном Тадић су Свјетски дан хране ипак одлучили обиљежити и прославити на мало другачији начин. У први план су ставили домаћу храну коју могу донијети од куће.

Они су данас прикупили домаћа јаја, сир, сланину, млијеко и кајмак и одлучили да својим рукама направе нека традиционална јела.  Под будним оком учитељице на секцији „Домаћинство“  направили питу сирницу са домаћим корама, од јабука су одлучили направити питу са јабукама, а кукурузним брашном, сиром и млијеком су направили проје. Ипак, дјеца не би била дјеца ако не би инсистирала на слаткишима стога им је учитељица дозволила на се на трпези са домаћим производима ушуња шлаг и мало чоколаде, тек толико да их се награди за за одличну храну направљену искључиво од домаћих производа.

Секција „Домаћинство“ једна од омиљених у читавој школи, а на тим часовима, поред добре забаве, ученици стичу и нека функционална знања која ће примијенити у свакодневном животу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *