ДИВАН ДАН У СЕПТЕМБРУ ЗА ЈЕСЕЊИ ИЗЛЕТ

Јутро у петак, 28. септембра је освануло хладно и магловито и није баш обећавало савршене временске услове за Јесењи излет, али већ по окупљању наших ученика у 8.00 часова, било је јасно да ће овај дан бити као створен за оно што нас је све очекивало.

Традиционални пјешачки излет ученика у оближње подручне школе изводи се како би се у фокус ставили здрав начин живота, бављење спортским активностима и очување животне средине.

Тај дан су сви наши ученици провели у добром раположењу, дружећи се са другарима из других подручних школа. Ученици од шестог до деветог разреда наше школе су пјешачили до ПО Остружња Доња, ученици из централне школе до трећег разреда су прошетали до старешколе и цркве Свете Петке, ученици четвртог и петог разреда су пјешачили до ТедИн Хана гдје су им се придружили ученици из Драгаловаца и Осредка и ту су скупа са домаћим ученицима провели низ занимљивих такмичења. Подручна школа у Церовици је окупила ученике из Церовице и Остружње Доње. Они су скупа прошетали до цркве Светих апостола Петра и Павла и том приликом су посјетили и завичајни музеј у Церовици.  Ученици из Јелањске, Брестова Доњег и Брестова Горњег дружили су се са својим друговима из Цвртковаца у њиховој школи и ту су имали прилику уживати у новом паркићу за ученике. Такмичили су се у занимљивим спортовима и провели дан онако како то они највише воле, у игри и смијеху и ван учионица.

Кретање, чување и унапређивање здравља, промовисање здравих навика и здравог начина живота, свакодневног вјежбања,  испитивање усвојености моторичких вјештина, исказивање односа унутар групе – тима и према другим екипама – тимовима, увођење у организовани систем такмичења су само неки од циљева данашњег излета, а овај излет је испунио све њих. поред тога испуњен је и најважнији циљ свих наставника којем су се тај дан они посветили, а то је да њихови ученици проведу један срећан и весео дан уживајући у друштву својих другара и наставника. Задовољство и срећа наших ученика је најважнији циљ свих нас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *