УЧЕНИЦИ И РАДНИЦИ ШКОЛЕ ПОКЛОНИЛИ 580 КЊИГА НОВООСНОВАНОЈ БИБЛИОТЕЦИ У СТАНАРИМА

Задатак и обавеза сваке васпитно-образовне установе је да осигура сигурно и подстицајно окружење за свако дијете. Школа треба да буде мјесто у којем дјеца уживају у свим радостима дјетињства, игри и учењу, мјесто у којима стичу пријатељства и развијају самопоуздање и самопоштовање. Поред учења, развијања нових вјештина, свака школа треба да своје учнике учи хуманости и друштвеној одговорности. Школа, посебно данас, није само образовање, школа је и треба бити – васпитање.

Имајући ово у виду, Савјет ученика наше школе под будним оком координатора Савјета ученика, педагога наше школе, Маје Мојевић, покренуо је акцију прикупљања књига за Народну библиотеку у Станарима. Слоган ове акције био је „Једна књига за ризницу знања“, а сам циљ поред прикупљања што више наслова за библиотеку је научити дјецу да дају свој допринос у стварању нових вриједности и мијењању услова живота, учења и рада у своме мјесту. Уколико научимо да чак и мали допринос појединца може да направи разлику, ученици ће схватити да и кроз живот могу својим ангажманом и трудом, себи и другима донијети позитивне животне промјене.

Иако у нашем слогану стоји „једна књига…“ наши ученици, њих укупно 459 је прикупило за сваког ученика по један наслов, а саму акцију су подржали и колеге учитељи, наставници и други радници школе. Глас о нашој акцији је дошао чак и до оних који су се некада бавили васпитањем и образовањем дјеце па је тако свој допринос дала и учитељица у пензији, госпођа Љиљана Шћеповић из Кулаша. Она је библиотеци поклонила значајан број наслова и тиме подржала и нашу акцију.  

Учитељица Љиљана из Кулаша

Предсједник Савјета ученика наше школе, ученица Марина Лазић и њена замјеница, Жана Радић у пратњи педагога и директора школе су данас посјетили просторије Народне библиотеке у Станарима и том приликом су уручили наслове које смо протеклих дана прикупили за ЈУ Народну библиотеку у Станарима.

Захваљујемо се нашим ученицима као и њиховим родитељима јер су акцију Савјета ученика подржали сви, од најмлађих вртићких малишана, ученика из подручних одјељења па све до деветака, а овом приликом посебно похваљујемо рад Савјета ученика наше школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *