ТЕОДОРА ДАМЈАНОВИЋ ПОБЈЕДНИК ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИНФОРМАТИКЕ

У суботу, 4. марта 2023. године одржано је Општинско такмичење из информатике. Такмичење је одржано у складу са Стручним упутством о организовању такмичења и смотри ученика основних и средњих школа Републике Српске за школску 2022/23. годину.
Задатке, тест примјере и начин бодовања и рјешења задатака за Такмичење предсједник Актива директора регије Добој је електронским путем доставио Школи домаћину.
Од 9.00 до 9.50 часова извршен је пријем и упознавање свих учесника Такмичења са распоредом активности те распоређивање такмичара у кабинету информатике (рачунарској учионици). Ове школске године на Такмичењу је укупно учествовало седам такмичара.
Отварање такмичења почело је у 9.50 часова поздравним говором директора Школе домаћина Такмичења који је упознао учеснике са Програмом Такмичења, након чега је предсједник Такмичарске комисије упознао учеснике са Упутством за извођење Такмичења и пожелио им успјех. Наставници Дајана Јаћимовић и Далибор Јелић били су носиоци организације данашњег такмичења.
Рјешавање задатака почело је у 10.00 часова. Предвиђено вријеме за израду задатака је 120 минута. Дежурни наставници за надзирање рада такмичара нису били наставници информатике.
Након што су сви ученици напустили простор за рад, предсједник Такмичарске комисије је отворио коверту са тест примјерима и начином бодовања и рјешењима задатака и подијелио тест примјере и начин бодовања и рјешења задатака члановима Комисије за преглед радова.
Од 12.00 до 13.20 часова Комисија је прегледала такмичарске радове.
У 13.30 часова објављени су званични резултати Такмичења.
Најбоља је била Теодора Дамјановић, ученица 9. разреда. Друго мјесто је освојио Алекса Вуковић, а треће Никола Радић.
Честитамо ученицима на успјеху и уз наду да ће резултат Теодоре Дамјановић бити довољан за пласман на регионално такмичење из информатике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *