НАЈБОЉИ ИНФОРМАТИЧАРИ У РЕПУБЛИЦИ ПОНОВО У СТАНАРИМА

Субота, 4. маја 2019. године је трећу годину за редом окупила најбоље информатичаре међу ученицима основних школа у Републици Српској у нашој школи, у Станарима.

Ученици и њихови наставници који су из најудаљенијих крајева Републике (Гацка, Требиња, Фоче и Источног Сарајева) су допутовали вече прије такмичења и за њих је наша школа, као домаћин Републичког такмичења из информатике, обезбиједила преноћиште и исхрану.

Вече прије такмичења је допутовала и представница Републичког педагошког завода, просвјетни савјетник за информатику, мр Александра Станковић која се увјерила да се припреме за такмичење приводе крају и да ће све бити на вријеме спремно за одржавање такмичења.

У суботу, тачно у 10.00 часова такмичење започело, а прије самог почетка, као добри домаћини, потрудили смо се да учинимо све да се наши гости осјећају добродошлима. Директор школе је пожелио добродошлицу и добру срећу свим такмичарима, а наши ученици и наставници су припремили програм који је помогао да се такмичаре опусте и мало забораве на трему. Посебно похваљујемо наше ученике који су учествовали у програму: водитељку Даниелу Гојић, глумце Сретена Ђекића, Кристијана Шљивића и Станка Гојића као и младог музичара Луку Тадића.

Само такмичење је протекло уредно, а након такмичења, по завршетку прегледања и бодовања ученичких радова објављена је и коначна ранг-листа са именима најуспјешнијих такмичара:

По завршетку такмичења директор школе је најуспјешнијим на Републичком такмичењу из информатике уручио дипломе и вриједне награде, а најуспјешнијим наставницима признања. Представница РПЗ-a је захвалила директору школе на успјешно проведеном такмичењу и уручила му захвалницу Републичког педагошког завода.

Част и привилегија је организовати овакву манифестацију, надамо се да смо и овај пут оправдали повјерење РПЗ-а и да су наши гости својим кућама понијели само лијепе успомене на нашу школу и наше мјесто.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *