ЈЕСЕЊИ ИЗЛЕТ

Ако сте се данас возили кроз општину Станари, сигурно сте у скоро свим дијеловима општине наишли на наше ученике како са својим учитељима и наставницима пјешаче.

Кретање и унапређивање здравља, испитивање усвојености моторичких вјештина, упознавање са ближом околином, развијање истраживачког духа и еколошке свијести, подстицање на тимски рад су неки од циљева јесењег излета који је данас, 29. септембра 2017. године организован за ученике наше школе.

Јесењи излет је традиционално пјешачки излет који се за ученике централне школе организује сваке године на релацији Станари – Остружња Доња. И ове године су ученици у веселом друштву и добром расположењу провели дан на свјежем ваздуху такмичећи се у разним спорстским вјештинама.

У исто вријеме ученици првог, другог и трећег разреда су, мало краћом релацијом, посјетили стару школу и Цркву Свете Петке, а наши ученици из подручних школа су организовали дружење сусједних школа и такмичења различитих врста па су тако ученици из Јелањске посјетили Цвртковце, из Остружње су ишли у госте у Церовицу, ученици из Тединог Хана су угоситили другаре у својој обновљеној школи из Осредка, Драгаловци су дошли у Станаре, а ученици из Брестова Горњег су посјетили Брестово Доње. Ученици од шестог до деветог разреда ПО Брестово Доње су организованим превозом дошли у централну школу како би се дружили и такмичили са својим вршњацима из централне школе.

Лијепо дружење и другарско такмичење је диван јесењи дан учинило још љепшим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *