ЗАВРШЕНА ЗАМЈЕНА СТОЛАРИЈЕ – НОВА СТОЛАРИЈА ЗА НОВУ ЗИМУ

Дугогодишњи проблеми загријавања школе, сигурност ученика и прокишњавање старих и оштећених прозора од данас представљају прошлост – централна школа у Станарима је коначно добила нову вањску столарију!

Стара око 40 година и девастирана вањска столарија коначно је замијењена новом и савременом за чију је набавку и уградњу Општина Станари издвојила око 90000 КМ.

Током претходне три године школа је безуспјешно кандидовала пројекат енергетске ефикасности. Сви покушаји, у најбољем случају, завршени су предмјерима и израдом техничке документације. Реализација пројекта чекала је „боље дане“ који су, коначно, стигли пред крај љета 2018. године, односно пред почетак нове школске 2018/2019. године.

Радови на замјени вањске столарије трајали су око 20 дана и извршени су у складу са припадајућим стандардима и нормативима.

Након завршеног пројекта замјене вањске столарије, школа наставља активности на побољшању услова за учење и рад кандидовањем пројекта израде нове фасаде чиме ће у потпуности бити завршено побољшање енергетске ефикасности школе.

Овом приликом захваљујемо донаторима – Општини Станари. Наших 267 ученика и око 50 радника ће у првим зимским данима осјетити значај ове донације. Хладноћа, вјетрови и влага замијењени су топлином – у учионици и у срцима ђака јер о њима и нашој школи брину најзначајнији људи нашег краја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *