„ВЈЕРУЈЕМ У СЕБЕ“ – ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА ОБИЉЕЖЕНА У НАШОЈ ШКОЛИ

Дјечија недјеља која се традиционално обиљежава у првој седмици октобра, ове године је под слоганом „Вјерујем у себе“ пригодним активностима обиљежена и у нашој школи.

Све активности које су провођене у току те седмице су биле усмјерене на јачање самопоуздања дјеце, побољшања њиховог друштвеног положаја и развоја свијести о значају самопоуздања.

У току седмице у централној школи су под вођством учитељице Жане Продић организоване мнгобројне активности у којима су наши ученици са задовољством учествовали.

Поред тога одржана је и сједница Савјета ученика на којој је педагог школе Маја Мојевић за ученике организовала радионицу посвећену јачању самопоуздања дјеце.

О значају Дјечије недјеље причало се и на часовима васпитног рада у одјељењској заједници како у централној тако и у подручним одјељењима наше школе.

Најдража активност ученицима је свакако била модна ревија „Јесење боје“ гдје су наши ученици имали за задатак да се обуку као своји родитељи. Родитељи су ипак најбољи узор својој дјеци, а самоувјереност и самопоуздање се, поред школе, у највећој мјери гради у кругу породице.

Као круна дјечије недјеље, одржана је приредба под називом „Мали фестивал дјечијег стваралаштва“ којој су присуствовали многобројни родитељи укључујући и родитеље ученика првог разреда којима је ово био први наступ у школи.

На крају седмице, ученици другог разреда су један час посветили обиљежавању Свјетског дана учитеља који се слави сваке године 5. октобра. Кроз игре и приче предметних наставника разговарало се о важности учитељске професије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *