МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА ОБИЉЕЖЕН У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

Данас, 1. октобра 2018. године је у нашој школи обиљежен Међународни дан старијих особа. Ученици из продуженог боравка су позвали своје баке и дједове да се данас друже заједно и тиме покажу колико су за њих они важни. Водитељи нашег продуженог боравка су осмислили радионицу за ученике и њихове госте. На почетку су се водитељи продуженог боравка обратили присутнима са пар ријечи добродошлице. Захвалили су се на одвојеном времену и уложеном труду да присуствују обиљежавању Међународног дана старијих особа заједно са својим унуцима и присутним учитељима.

Сам ток радионице је подразумијевао подјелу присутних у двије групе. У првој групи баке и унуке су имале задатак да заједнички направе зимницу од пластелина (разне врсте сезонског поврћа и воћа) и поредају у стаклене теглице. Током израде зимнице баке су подучавале унуке изради зимнице.

У другој групи дједови су са унуцима имали задатак да представе цртежом на паноу јесење радове на њиви и у пољу, а објаснили су унуцима и начин добијања домаће ракије из казана.

По завршетку рада, послужено је свима освјежење и скромна закуска уз коју су сви имали прилику да изнесу своје утиске.

Пријатним, а уједно и корисним дружењем, наши ученици су учинили да овај јесењи дан баке и дједови проведу на мало другачији начин, а уједно су им и показали гдје они то бораве и шта раде након што им се заврше часови редовне наставе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *