ЗАШТО СУ УЧИТЕЉИ ВАЖНИ?

ЗАШТО СУ УЧИТЕЉИ ВАЖНИ?

Свјетски дан учитеља обиљежава се сваке године 5. октобра. Овим даном указује се на то колико је за развој друштва битан рад учитеља и наставника.

Свјетски дан учитеља је прилика за истицање важности рада свих учитеља и наставника и њихов утицаја на развој друштва у цјелини, те да се нагласи важност професије, али и самог образовања чији су они носиоци, стога се тај дан обиљежава у више од 100 земаља свијета.

Прогласио га је UNESCO године 1994. у спомен на исти датум 1966. године када је потписана Препорука о статусу учитеља.

Радионицом коју је осмислила наставница Зорица Глишић-Самац под називом „Зашто је учитељ важан?“ за ученике другог и трећег разреда у првој смјени и четвртог и петог разреда у другој смјени, у сарадњи са ПО Осредак, овај значајан датум је обиљежен и у нашој школи.

У првом дијелу радионице су ученици разговарали о томе зашто они мисле да је важно бити учитељ или насавник и кроз мало такмичење су показали колико заправо они познају своје учитеље или учитељице.

У другом дијелу радионице учествовали су предметни наставници наше школе: наставница српског језика Славојка Продановић, наставница математике Младенка Марић, наставница руског језика Даринка Петровић, наставница географије Далиборка Бабић, наставник енглеског језика Синиша Калајџић, наставница историје Дијана Видовић, наставник физичког васпитања Ненад Пекељевић, наставник физике Станислав Марић и наставник географије Драшко Циган.

Сви они су, свако на свој начин, објаснили нашим ученицима зашто су изабрали да се баве баш овом професијом, а свима њима је један од одговора био заједнички, а то је је љубав према раду са дјецом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *