МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА ОБИЉЕЖЕН У ПО ЦЕРОВИЦА

Јуче, 2. октобра 2017. године је у нашој школи, тачније у подручној школи у Церовици, обиљежен Међународни дан старијих особа. Први октобар се широм свијета обиљежава у част поштовања и бриге за старије особе.

Међународни дан старијих особа прогласила је Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године, да би се нагласила важност осигурања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби. Овај дан је прилика да се гласније проговори о правима људи који чине све већи постотак становништва, а чију су социјални положај и животне прилике често врло тешки, а у неким случајевима испод достојанства човјека.

Обиљежавањем Међународног дана старијих особа пружа се прилика да се суграђанима треће животне доби захвали на цјеложивотном раду и преношењу животних искустава на млађе нараштаје и укаже на то да су старије особе важни чланови друштва. Ово је прилика да им се пожели добро здравље и још пуно лијепих тренутака испуњених срећом и задовољством.

И наши ученици су, уз помоћ својих учитељица, одлучили да један читав дан посвете својим бакама и декама. Још прошле седмице су са својим учитељицама израдили позивнице за све старије особе из својих живота и позвали их да дођу у школу у Церовици да погледају шта су то они, наши најмлађи спремили.

На приредби коју су припремили, рецитацијама, пјесмом и глумом наши ученици су свима поручили да увијек будемо добри, благи и стрпљиви према старијима у свом окружењу, да им будемо подршка у сваком тренутку и никада не заборавимо да ће доћи дан кад ћемо се и ми наћи на њиховом мјесту.

Баке и деке наших ученика су великим аплаузом наградили унуке, а након приредбе су се сви скупа почастили слаткишима и сокићима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *