ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 8. октобра, се и службено завршава обиљежавање Дјечије недјеље. Ова манифестација која је посвећена најмлађим припадницима друштва се у читавом свијету обиљежава прве седмице у октобру.

Ученици наше школе и њихови наставници су у склопу обиљежавања Дјечије недјеље протеклу седмицу провели учествовајући у разним активностима све у циљу промовисања важности препознавања потреба дјеце.

У организацији и провођењу активности су највише учествовали ученици од  првог до петог разреда, како централне тако и наших подручних школа.

Организоване су разне ликовне и креативне радионице као и такмичења „човјече, не љути се“, навлачење конопца, такмичење у врећама и тако даље. Одржана је и сједница Савјета ученика, гдје су ученици који су представници Савјета са педагогом школе разговрали на тему шта их чини срећнима. Све ово допринијело је да  наши ученици проведу једну заиста интересантну седмицу у школи.

Обиљежавање је затворено Фестивалом дјечијег стваралаштва у петак у 11.00 часова у сали Центра за културу Станари када су се наши ученици разредне наставе представили  рецитацијама, пјесмом, глумом и плесом у којима су испричали причу гдје је „Дјечији свијет – мој свијет“.  Управо то и јесте слоган овогодишње Дјечије недјеље.

Фестивал дјечијег стваралаштва којим смо затворили обиљежавање Дјечије недјеље организован је уз помоћ ЈУ Центар за културу Станари и Одсјека за социјалну, породичну и дјечију заштиту општине Станари. Овом приликом им се захваљујемо јер су показали спремност да помогну истакнути у први план права дјеце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *