УЧИТЕЉИЦА МИЛАНКА КЕСЕР РЕАЛИЗОВАЛА УГЛЕДНИ ЧАС У КОМБИНОВАНОМ ОДЈЕЉЕЊУ

Посљедњи дан прије почетка прољетног распуста обиљежило је стручно усавршавање наставника разредне наставе. У подручном одјељењу у Церовици, одржан је угледни час у комбинованом одјељењу првог и трећег разреда који је реализовала Миланка Кесер, професор разредне наставе.

Настава у комбинованом одјељењу захтијева специфичан начин рада. Организација часа у комбинованом одјељењу је сложен и деликатан задатак за сваког учитеља. Стога је посебна вриједност осмислити и реализовати час који ће послужити као узор колегама  који раде у сличним условима. На овом угледном часу реализоване су наставне јединице „Природне љепоте мога краја“ (I разред) и „Дијелови биљке“ (III разред), а присутне колеге су имале прилику да виде како заинтересовати ученике једним сасвим једноставним истраживачким задатком. Ученици су у претходној седмици сами обишли своје мјесто, његове природне љепоте, фотографисали свој крај, обиљежја прољећа и активности које људи на селу обављају током овог годишњег доба. На самом часу ученици су помоћу презентације са њиховим фотографијама поновили оно што су претходних дана учили. Посебну вриједност  има то што су одређени садржаји искориштени за заједничке активности ученика оба разреда. На крају часа ученици су присутним колегама демонстрирали још једну љепоту овога краја, традиционалну игру научену на фолклорној секцији коју такође води учитељица Миланка. Због свега наведеног колегиницу Миланку Кесер похваљујемо и изражавамо задовољство њеним  радом и свеукупним активностима које су на корист нашим ученицима, колегама и цјелокупној школи.

Часу су присуствовали директор школе, помоћник директора, педагог, логопед, чланови Актива наставника разредне наставе и чланови Тима за професионални развој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *