НАША САЊА ЗРНИЋ ПРВАК РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

Данас је на Филолошком факултету у Бањалуци одржано Републичко такмичење из руског језика. Наше златне дјевојке Сања Зрнић и Марина Лазић са наставницом Тамаром Милутиновић су постигле изузетан успјех. Обје ученице су се нашле међу првих десет ученика из Републике Српске, а наша Сања је освојила највиши број бодова на такмичењу и тиме остварила највећи успјех наше школе икад на такмичењима из руског језика.

Такмичење из руског језика за ученике основних школа у Републици Српској започело је у 11.00 часова. Вријеме за израду задатака је било до 180 минута. Такмичарски задаци су садржавали сљедеће компоненте: понимание письменного текста, лексикограмматический тест, аудирование и говорение, а посљедњој компоненти су приступили само три првопласирана ученика. У конкуренцији од 22 ученика из основих школа из цијеле Републике Српске велика је срећа имати представнике на Републичком такмичењу, а остварити овакав успјех је нешто чему смо се само могли надати. Ученица IX2 одјељења, Сања Зрнић је наша надања остварила и у нашу школу по први пут донијела прво мјесто на Републичком такмичењу из руског језика.

Овом приликом честитамо и Марини Лазић, ученици IX1 одјељења јер је постигла огроман успјех освојивши седмо мјесто на овом такмичењу. Похвале за изузетан рад и честитке упућујемо наставници Тамари Милутиновић, а посебне честитке иду за првакињу Републичког такмичења из руског језика, ученицу Сању Зрнић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *