НАШИ УЧЕНИЦИ НА ПРВОМ РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФОЛКЛОРНОГ СТВАРАЛАШТВА

Републички педагошки завод је ове године по први пут Календаром такмичења за школску 2021/22. годину планирао организовање такмичења/смотре фолклорног стваралаштва ученика основних школа у Републици Српској. Фолклорно стваралаштво омогућује ефикасније дјеловање на очувању националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања. Могућност да учествују на овом такмичењу имају ученици основих школа Републике Српске од 3. до 9. разреда. Број извођача у такмичарском ансамблу је од 10 до 16 учесника.

Нашу школу на Регионалном такмичењу из фолклорног стваралаштва које је одржано 9. априла 2022. године у Буковици Великој представљала је фолклорна секција на челу са наставницом Жељеном Ковачевић. Домаћин такмичења је била ЈУ ОШ „Милан Ракић“ из Буковице Велике.

Наши представници, чланови фолклорне секције, који су представљали нашу школу су:

Име и презиме ученикаРазред
Ања Јањићтрећи
Анђела Јањићчетврти
Марија Бајићшести
Елена Баћићпети
Миљана Јањиловићседми
Хелена Ковачевићпети
Марија Лукићтрећи
Стефан Лукићчетврти
Анђела Марићчетврти
Лука Марићшести
Ана Момићчетврти
Жана Радићшести
Теодора Радићшести
Теодора Стокићпети
Маја Шарићпети
Милица Шљивићтрећи

Поносни смо на учешће наших представника на Регионалној смотри, а посебно се радујемо Републичкој смотри фолклорног стваралаштва на којој ће наступити наша фолклорна секција. Овом приликом честитамо наставници Жељени и њеним фолклорашима на одличном представљању наше школе на овом такмичењу и желимо им много среће на будућим фолклорним сусретима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *