ИГРОКАЗ НАШИХ УЧЕНИКА СТИГАО ДО ФАКУЛТЕТА

Поводом обиљежавања Дана Грчке на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци наши ученици VIII разреда и њихова наставница Зорица Глишић-Самац добили су позив да учествују у обиљежавању Дана Грчке тако што ће ученици на енглеском језику извести игроказ „Медуза  и Атина“ и на тај начин представити свој рад и нашу школу. Овако значајан позив услиједио је након извођења игроказа за „Вече грчке културе“ које је организовала наша школа у септембру текуће школске године када смо имали част да у нашој школи угостимо њ. е. Димитриса Папандреуа, амбасадора Грчке у БиХ. Поред наших ученика у програму су учествовали чланови „Оркестра хармоника“ и ученици Економске школе из Добоја са професорицом Жељком Дамјановић. Дан Грчке на Филолошком факултету организован је у сарадњи са Центром за хеленска истраживања. Програму је присуствовао њ. е. Димитрис Папандреу, амбасадор Грчке у БиХ, Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу, проф. др Биљана Бабић, декан Филолошког факултета, професори и студенти Филолошког и Филозофског факултета, Факултета политичких наука и други гости.

На дан путовања у Бања Луку окупљање ученика испред школе почело је око 10 часова. Домари школе су пажљиво припремљене костиме  и сцену за наступ превезли школским возилом, а након доласка обавили су постављање конструкције у просторијама Факултета. Ученици су до Бања Луке путовали аутобусом, заједно са другарима из Економске школе и члановима „Оркестра хармоника“ из Станара. По доласку имали су прилику да у пратњи студената и професора обиђу факултете Универзитета у Бањој Луци, а посебно их је обрадовала могућност да по први пут имају прилику уживо да разговарају на енглеском језику са професорицом из Америке и на тај начин се увјере у своје способности разговора на енглеском језику са особама које су рођене и живе на енглеском говорном подручју.

Завнични програм обиљежавања Дана Грчке на Филолошком факултету је почео у 14 часова. Наступ наших ученика са одушевљењем је испратила публика што је потврдило да узалуд нису утрошени дани на припреми игроказа, вјеродостојних костима како би се ученици и школа представили у најбољем свјетлу. Цијели догађај је медијски пропратила АТВ из Бања Луке, а ученици су имали прилику говорити о својим утисцима након изведеног игроказа.

Наша школа изражава понос на наступ ученика VIII разреда (Ане Поповић, Иване Попадић, Филипа Зекановића, Теодоре Дамјановић, Николе Радића, Валентине Лазић и Алексе Вуковића) и рад њихове наставнице енглеског језика Зорице Глишић-Самац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *