ОБИЉЕЖИЛИ СМО СВЈЕТСКИ ДАН СВЈЕСНОСТИ О АУТИЗМУ

Светски дан свјесности о аутизму се међународно обележава 2. априла сваке године, подстичући државе чланице Организације уједињених нација да предузму мјере за подизање свијести о људима са  аутистичним поремећајем.

Овај посебан дан смо обиљежили у одјељењу са ученицима који похађају наставу по посебном програму. Прикладним радионицама, плавим балонима и веселим играма потрудили смо се да данашњи дан у школи буде посебан за наше другаре Огија и Николу.

Да би дан био још љепши и веселији, потрудили су се представници локалне власти на челу са потпредсједником Скупштине општине Станари, Небојшом Кајганићем. Они су нашим ученицима у посебном одјељењу уручили прикладне поклоне поводом Свјетског дана свјесности о аутизму. Нашим ученицима ће ови поклони добро доћи у даљем раду у школи, а истовремено нам је указано да ће ови ученици, колико год у животу имали препрека, увијек имати подршку школе и локалне заједнице.

Овим путем се у име наших ученика желимо захвалити представницима локалне заједнице на посјети нашем посебном одјељењу и на томе што су им овај дан својим присуством и поклонима учинили још посебнијим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *