РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ ПОНОВО У СТАНАРИМА

Након двије године паузе, поново смо имали част угостити најбоље младе информатичаре Републике Српске у нашој школи. Републичко такмичење из информатике за ученике основних школа Републике Српске окупило је 22 ученика од шестог до деветог разреда.

Ученици и њихови наставници који су из најудаљенијих крајева Републике Српске (Гацка, Требиња, Фоче и Источног Сарајева) као и просвјетни инспектор – савјетник за информатику, госпођа Александра Станковић су допутовали вече прије такмичења и за њих је наша школа, као домаћин Републичког такмичења из информатике, обезбиједила преноћиште.

Републичко такмичење из информатике траје 180 минута и на сам дан такмичења започело је тачно у 10.00 часова. Прије отварања такмичења, наша школа се као добар домаћин потрудила учесницима створити пријатну атмосферу добродошлице. Директор школе, господин Александар Ристић и савјетница за информатику, госпођа Александра Станковић су поздравили све присутне и зажељели им много успјеха на такмичењу. Наши ученици Јелица Ерић и Алекса Вуковић су учесницима такмичења представили нашу школу и њене посебности, а ученица Теодора Дамјановић је својим пјевањем такмичарима помогла да забораве на трему пред сам почетак такмичења.

Израда задатака на такмичењу је протекла уредно, а након такмичења, по завршетку прегледања и бодовања ученичких радова објављена је и коначна ранг-листа са именима најуспјешнијих ученика:

РАНГИМЕ И ПРЕЗИМЕРАЗРЕДНАЗИВ ШКОЛЕНАСТАВНИКУКУПНО БОДОВА
1Марко КовачевићIXЈУ ОШ „Милош Црњански“ Бања ЛукаСандра Јотић100.00
1Сергеј ПетковићIXЈУ ОШ  „Кнез Иво од Семберије“ БијељинаЈасмина Божић100.00
1Никола МарчетаIXЈУ ОШ  „Змај Јова Јовановић“ Бања  ЛукаТатјана Милинковић100.00
2Марко МомчиловићVIIIЈУ ОШ „Петар Петровић Његош“ ТеслићБранимир Пејичић95.00
2Андреј КрчмарIXЈУ ОШ „Иво Андрић“  Бања ЛукаДушанка Томић95.00
3Вук ЈанковићVIIIЈУ ОШ „Вук Караџић“ ТребињеПетар Мумало86.50

Доказ јаке конкуренције на овогодишњем такмичењу је укупно три прва мјеста, два друга и једно треће мјесто. Ученици су показали знање програмирања на високом нивоу.

Након што су објављени званични резултати, свим такмичарима су уручене похвале Републичког педагошког завода, а директор школе је за прва три мјеста уручио дипломе и пригодне награде. Најуспјешнијим наставницима је уручено признање Републичког педагошког завода и скроман поклон за успомену на нашу школу, а на самом затварању Републичког такмичења из информатике, савјетница за информатику је директору школе уручила захвалницу за успјешну реализацију такмичења овог нивоа .

Наша школа честита ученицима на постигнутом успјеху и изражава наду да су сви учесници такмичења у нашој школи провели лијеп и угодан дан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *