УЧИТЕЉИЦА ДУШАНКА ЛЕПИР ОДРЖАЛА УГЛЕДНИ ЧАС: ЛИКОВНА КУЛТУРА И МОЈА ОКОЛИНА НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН

Организовање стручног усавршавања за наставнике у оквиру једне образовне установе може у значајној мјери побољшати квалитет наставе у читавој школи. Најефикаснији начин усавршавања је засигурно реализација угледних часова. То су часови који сваком наставнику могу послужити као примјер како неки наставни садржај успјешно реализовати.

Како је настава у комбинованом одјељењу у нашој школи у великој мјери заступљена због броја подручних одјељења, од изузетне је важности да се угледни часови реализују у тим одјељењима. Такав један час реализовала је Душанка Лепир, професор разредне наставе у ПО Церовица. Оно што овај час издваја од других је што по смо по први пут имали прилику видјети угледни комбиновани час Моје околине и Ликовне културе. Наставни садржаји који су реализовани су:

I разред- Животиње моје околине,

III разред – Ликовна култура (Техника вајања),

V разред – Ликовна култура (Колаж и асамблаж).

Ученици су на овом часу имали прилику да науче о животињама наше околине у првом разреду, различите технике вајања у трећем разреду, а пети разред је научио разликовати ликовне технике колаж и асамблаж као и користити те технике у пракси.

Учитељица Душанка је припремила низ различитих активности које су у завршетку часа обједињене у заједнички пројекат свих ученика. Ученици су тимским радом израдили приказ сеоског дворишта користећи технике и знање усвојене на часу.

Овом угледном часу присуствовали су директор школе, педагог, помоћник директора и чланови актива разредне наставе.

Користимо прилику да похвалимо креативност, рад и ангажман учитељице Душанке Лепир и надамо се да ће и у будућности реализовати угледне часове који могу само служити на корист школе и свих њених учитеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *