ПО ЦВРТКОВЦИ: ДАН ПЧЕЛА УЗ МЕД ИЗ ПЧЕЛИЊАКА УЧИТЕЉА НЕДЕ

Свјетски дан пчела се обиљежава сваке године, 20. маја, а у данашње вријеме веома је важно разговарати о очувању ових драгоцјених бића који се суочавају са многим проблемима. Највећи проблем је што број пчела током посљедњих неколико година драстично опада. Познато је народно вјеровање да када пчеле нестану, након четири године нестаће и људи.

Тим поводом су ученици од првог до петог разреда у Цвртковцима пчелама посветили један школски дан. Заједно са својим учитељима, Сузаном Божић, Недом Марићем и Данијелом Васлић организовали су неколико различитих активности.

Обиљежавање Дана пчела почело је причом о пчелама учитеља Неде Марића који је ученицима показао како изгледа дио кошнице, које врсте пчела имамо и како пчеле производе мед. Учитељ Недо се бави производњом меда па је његова прича обиловала занимљивостима о животу пчела.

Учитељица Сузана Божић је све ученике и присутне госте обрадовала једном веселом пјесмом о пчелама, а потом су ученици погледали свима добро познати цртани филм „Пчелица Маја“.

Обиљежавање Дана пчела је завршено радионицом током које су ученици на занимљив начин израђивали пчелице. Маштовитост и креативност учитељице Данијеле Васлић је и овога пута дошла до изражаја, а уз помоћ учитеља Неде и учитељице Сузане, ученици су израдили занимљив пано и поставили малу изложбу посвећену пчелицама.

Гости Дана пчела су биле педагог, помоћник директора школе и логопед које су се придружиле ученицима у израђивању пчелица у току радионице.

На крају дана услиједио је најслађи дио. Учитељи су ученицима припремили чај, домаће медењаке и, наравно, ту је био и прелијепи мед из пчелињака учитеља Неде.

Користимо прилику да похвалимо ангажман учитеља ПО Цвртковци и труд и креативност наших ученика ове школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *