НАСТАВНИК ДАЛИБОР ЈЕЛИЋ РЕАЛИЗОВАО УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ МАТЕМАТИКЕ У ПО БРЕСТОВО ДОЊЕ

Рад на стручном усавршавању и професионалном развоју је обавеза и тежња сваког просвјетног радника. То је континуиран процес и потреба да се наставни садржаји реализују у складу са временом у којем живимо, користећи могућности које нам пружа савремена настава.

Један вид стручног усавршавања и унапређивања васпитно – образовног процеса јесте и одржавање угледних часова. Такав час реализовао је наставник математике Далибор Јелић у седмом разреду подручног одјељења у Брестову Доњем. Програмски садржај предвиђен за реализацију на овом наставном часу је „Површина троугла“. Наставник је користећи савремену ИК технологију, уз избор адекватних наставних метода и облика рада ученицима приближио математичке садржаје тако да апстрактне појмове разумију и повежу са већ познатим садржајима.

Кроз употребу рачунарских програма за манипулацију геометријским објектима ученици су научили да трансформацијом геометријских фигура у фигуре познате површине одређују образац за израчунавање површине троугла. Ученици су имали прилику да уоче како кроз претварање модела паралелограма у модел правоугаоника може израчунати површина правоугаоника а затим и површина троугла.

На крају часа, са ученицима, наставник је извршио самовредновање кроз анализу наставних листића урађених на часу. Часу су присуствовали директор, педагог и колеге наставници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *