СЛОГАНОМ „СТВАРАЈМО ШКОЛУ КОЈА СЕ ВОЛИ“ СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ

Данас, 16. маја 2023. године, на годишњицу рођења најпознатије српске пјесникиње Десанке Максимовић чије име поносно носи и наша школа, свечано смо обиљежили Дан школе.

Слоган овогодишње свечаности „Стварајмо школу која се воли“ изабрали смо под утисцима страшне трагедије која се недавно десила у Oгледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, али и трендом који је сваке године међу ученицима све израженији, а то је да се школа увијек веже за нешто што ученицима изазива нелагоду. Управо стога смо покушали у први план ставити активности које ученицима чине учење лакшим и ефикаснјим, а саму школу мјестом гдје радо долазе и у своје слободно вријеме.

Данашња свечана академија почела је у 12.00 часова химном коју су извеле наше чланице школског хора. Потом се, пред препуном салом Центра за културу, присутним ученицима, родитељима, наставницима и пријатељима школе, обратио директор школе, Александар Ристић. Директор је у свом обраћању резимирао школску годину и нагласио активности по којима ћемо памтити протекле мјесеце, а на крају је позвао све чиниоце друштвене заједнице да заједно преузмемо одговорност у стварању бољих услова школовања, не само у материјалном смислу, већ и у оном осјетљивијем, емотивном смислу, наглашавајући да свако дијете има право и треба да буде срећно.

Након обраћања директора школе услиједиле су различите културно-забавне тачке. Поред школског хора, представили су нам се чланови фолклорне, драмске и рецитаторске секције. Наши гости су, такође, имали прилику погледати посебан видео прилог који су припремили наши представници Савјета ученика који су говорили о школи из свога угла.

Као сваке године, поводом Дана школе, промовишемо и величамо успјех и постигнућа наших ученика и наставника. Тако смо и ове године похвалили укупно 28 ученика који су појединачно остварили запажен успјех, чланове школског хора и представнике школе на такмичењу „Ћирилице, чедо моје“. Поред ученика, директор школе је уручио похвале за постигнућа у току школске године за седам наших наставника. Честитамо свим ученицима и наставницима на оствареном успјеху и надамо се да ћемо и сљедеће године наставити низати успјехе на пољу школских такмичења.

На крају саме свечаности, наши сјајни водитељи, Кристина и Јован, ученици IX разреда из подручог одјељења Брестово Доње, су као закључак, свим присутнима послали поруку да је је пут стварања школе која се воли заједнички, и да смо ми, као школа, поносни јер тим путем корачамо са нашим ученицима, родитељима, али и пријатељима школе.

Срећан Дан школе! 😊

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *