ПЕДАГОГ ШКОЛЕ, МАЈА МОЈЕВИЋ ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПОРОДИЦЕ У ШЕСТОМ РАЗРЕДУ

Познато нам је да је породица је основна ћелија друштва и да традиционалне вриједности породице требамо чувати и његовати. Породица и њен утицај на поједнца има значај сваког дана у години, током цијелог нашег живота. Ипак, један дан у години и то 15. мај Генерална Скупштина Уједињених нација је прогласила Међународним даном породице и тај дан се већ 30 година на свјетском нивоу посвећује породици.

Обиљежавање овог дана пружа јединствену прилику да се кроз различите активности покрену акције и подигне свијест о различитим питањима везаним за породицу укључујући проблеме у социјалном, економском и културном смислу. Дан породице у нашој школи обиљежен је са ученицима шестог разреда.

Педагог школе, Маја Мојевић одржала је предавање ученицима о значају породице и породичног окружења у развоју дјетета, улогама дјеце у породици са нарочитим освртом на однос дјеце према родитељима. Циљ активности је да се укаже на значај његовања здравих породичних односа које карактеришу повезаност њених чланова и отворена комуникација. Закључили смо да је породица наш камен темељац, извор сигурности, топлине и прихватања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *