НАСТАВНИЦА ИСТОРИЈЕ, ДИЈАНА ВИДОВИЋ ОБИЉЕЖИЛА ДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПО ОСТРУЖЊА ДОЊА

Војска Републике Српске основана је 12. маја 1992. одлуком наше Народне скупштине. Током Одбрамбено-отаџбинског рата припадници војске Републике Српске имали су задатак сачувати животе њених грађана и територију. У Одбрамбено-отаџбинском рату 210.000 бораца бранило је и одбранило Републику Српску, а укупно 23 801 припадник Војске Републике Српске је положио живот за Републику Српску, док је око 40 000 бораца рањено. Тиме су нас задужили да његујемо успомену на изгубљене животе и да се њихова жртва никада не заборави.

Управо стога наша наставница историје, Дијана Видовић је посјетила подручну школу у Остружњи Доњој и том приликом је ученицима од првог до петог разреда одржала занимљиву презентацију о значају и доприносу Војске Републике Српске у стварању наше земље.

Током предавања ученици су могли сазнати како је изгледала униформа, грб и застава, али и да чују занимљиве податке о најмлађем војнику наше војске, Споменку Гостићу.

Наши ученици су показали велико интересовање за ову тему, а саму реaлизацију активности помогле су учитељице из ове подручне школе, Данијела Лазић-Миличић и Јована Дујаковић.

Користимо прилику да похвалимо ангажман наставнице Дијане и надамо се да ће и убудуће својим предавањима допринијети очувању успомене на све оне који су своје животе положили у темеље Републике Српске служећи у њеној војсци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *