„ALL THE WORLD IS A STAGE“ – ПРЕДСТАВА НАШИХ ЂАКА ПОВОДОМ ШЕКСПИРОВОГ РОЂЕНДАНА

У част обиљежавања дана рођења једног од највећих имена у енглеској и свјетској књижевности, Вилијема Шекспира (рођен: 23. априла 1564. године), чланови Aктива наставника енглеског језика у сарадњи са ученицима шестог разреда реализовали су представу под називом „Цијели свијет је позорница“ (All the world is a stage).

Путовање кроз вријеме у Шекспирово доба успјешно је представљено костимографијом и сценским приказом, а кроз саму нарацију водили су нас Немања Пеулић и Јелена Лазић у улози водитеља и Никола Гојковић у улози Шекспира и наратора књижевног дјела „Ромео и Јулија“ чија је интерпретација реализована у оквиру програма. Улоге Ромеа и Јулије додијељене су Дамиру Панчићу и Катарини Стевановић, а запажену улогу имао је и Марко Јањиловић у улози фратра.

Ученици шестог разреда који похађају часове додатне наставе енглеског језика су са наставницом Драганом Радојчић радили на припреми обиљежавања Шексиповог рођендана и током саме припреме показали су велики ентузијазам и мотивацију. Припрема игроказа као и осмишљавање костимографије и сценографије радовала је наше ученике и они су по завршетку ове активности изразили жељу да и убудуће учествују у сличним подухватима.

Користимо прилику да похвалимо рад, креативност и ентузијазам наших ученика шестог разреда и њихове наставнице Драгане Радојчић и надамо се да ће нам и убудуће приремати сличне забавне активности.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *