МИЛИЦА БОЖИЋ ДРУГО МЈЕСТО НА МУЗИЧКОМ ДЈЕЧИЈЕМ ФЕСТИВАЛУ „РАСПЈЕВАНИ МАЈ“

Дјечији музички фестивал „Распјевани мај“ по девети пут је у Дервенти окупио ученике основних школа из Станара, Добоја, Брода, Прњавора, Осјечана, Теслића, Модриче, Петрова и Дервенте, а њих 32 стало је вечерас на бину изводећи дјечије, али и народне и традиционале пјесме.

Такмичење је, послије три године паузе, организовао Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Пред трочланим жиријем који су чинили Милијана Жунић, Виолета Пећић и Драгана Латиновић, такмичари су изводили песме у двије категорије и то: ученици од првог до петог разреда и ученици од шестог до деветог разреда.

Наша школа је на овом фестивалу први пут имала своје представнике. Поносни смо на наше ученице шестог разреда Јовану Лазић и Милицу Божић које су храбро узеле микрофон и наступиле пред дервентском публиком. У пратњи наших ученица учествовале су и дјевојчице из школског хора, а све их је припремао наставник музичке културе, Стефан Денда.

На крају вечери проглашени су побједници фестивала „Распјевани мај“.

Најбољом у категорији основаца од првог до петог разреда проглашена је Зорица Недељковић из Добоја, а друго мјесто су подијелиле Теодора Ђукић из Брода и Сара Вујичић из Дервенте.

У категорији старијих основаца од шестог до деветог разреда међу 18 ученика побједу је однио Никола Зечевић из Брода, док је друго мјесто заслужено освојила наша ученица Милица Божић.

Честитамо одличној Милици и њеном наставнику Стефану јер су постигли успјех у јакој конкуренцији извођача. Надамо се да ће нас догодине поново обрадовати успјесима. Имамо потпуно и оправдано повјерење у наше ученике и наставника Стефана Денду!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *