НАША УЧЕНИЦА, ЛАРА МАКСИМОВИЋ ОСВОЈИЛА ПРВО МЈЕСТО ЗА НАЈЉЕПШИ ЋИРИЛИЧНИ РУКОПИС

Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Дервента расписао је конкурс за избор најљепшег ћириличног рукописа.

На конкурс је стигло 140 радова из цијеле Републике Српске, те је комисија за избор најљепшег рукописа коју су чинили професорица српског језика Далиборка Малешевић, професор ликовне културе Вујадин Малешевић, књижевник Милорад Ђурђевић и протојереј – ставрофор Далибор Ђекић избрала најљепше.

Наши ученици, учитељи и наставници су се пријавили и на овај конкурс и поносни смо јер је наша ученица четвртог разреда централне школе, Лара Максимовић, освојила прво мјесто. Она је на овом конкурсу у категорији ученика имала најљепши рукопис. Друго мјесто освојио је рукопис Христине Асентић из ОШ “ 19. Април“ Дервента и треће мјесто Андрее Голубовић из ОШ“ Свети Сава“ из Источног Сарајева.

У уторак, 31. маја у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у Дервенти уприличена је свечаност на којој су уручене награде побједницима. Гост свечаности је био професор доктор Душко Певуља који је говорио на тему „Љепота и значај српског ћириличног писма“.

Користимо ову прилику да похвалимо нашу ученицу Лару Максимовић као и њену учитељицу Здравку Гавранић за постигнут успјех на овом конкурсу.

Желимо им много среће и у будућности и изражавамо наду да ће слични успјеси услиједити и у наредним годинама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *