УЧЕЊЕ КРОЗ ДРУЖЕЊЕ – ПРВАЧИЋИ ИЗ БУКОВИЦЕ ВЕЛИКЕ У ПОСЈЕТИ ДРУГАРИМА ИЗ СТАНАРА

Да учење може бити истински забавно показали су још једном наши другари – ђаци прваци под вођством учитељице Здравке Гавранић. Они су у четвртак угостили своје вршњаке – ученике првог разреда ЈУ Основне школе „Милан Ракић“ из Буковице Велике.

Учитељице из Буковице Велике, Ана и Љиља, су са својим ученицима у Станаре допутовали возом. Некима од њих је ово било прво путовање возом и тиме је њихово узбуђење било још веће. Добродошлицу у нашу школу су им пожељели директор школе Александар Ристић и учитељ Предраг Алаџић. Они су наше госте повели у обилазак школе, а потом су свој излет наставили у учионици наших првачића. Ту су заједно реализовили неколико активности из предметног подручја „Ритмика, спорт и музика“. Заједно су плесали и пјевали, а потом су се упутили у шетњу школским парком.

Пред вратима велелепног Спомен – храма Васкресења Христовог дочекао их је наш вјероучитељ, отац Раде Танацковић који је ученике упознао са историјом и значајем овог храма. Пјевајући Химну светом Сави, а уз поклоне које је за њих спремио отац Раде, ученици су у добром расположењу наставили дружење у нашем мјесту. Да се добром и домаћинском васпитању учимо од малих ногу, наши ђаци су показали тако што су наше госте повели на заједнички доручак гдје им је омиљени дио, наравно био, слаткиш на крају.

Ова заједничка активност којој је крајњи циљ учење кроз један ненаметљив и другачији начин се данашњим даном показала веома успјешном. Првачићи из Велике Буковице су својим кућама отишли срећни и весели обећавајући заједничко дружење у њиховој школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *