МИЛАНКА КЕСЕР РЕАЛИЗОВАЛА УГЛЕДНИ ЧАС У ПО ЦЕРОВИЦА

У подручном одјељењу у Церовици, одржан је шести угледни час као вид усавршавања наставника разредне наставе. Час је реализовала Миланка Кесер, професор разредне наставе, у комбинованом одјељењу другог и четвртог разреда.

Настава у комбинованом одјељењу представља специфичан начин рада. Такав начин рада  је комплекснији од рада у одјељењу хомогене структуре и подразумијева одређена дидактичко – методичка рјешења у погледу адаптације учионичког простора, специфичности у распореду часова и наставног рада уопште, комуникацији наставника и ученика и функционално смјењивање директног и индиректног рада са ученицима. Организација часа у комбинованом одјељењу је сложен и деликатан задатак за сваког учитеља. Стога је посебна вриједност осмислити и реализовати час који ће послужити као узор колегама  који раде у сличним условима. На овом угледном часу реализоване су наставне јединице :

Српски језик : Радња и вршилац радње (II разред)

Природа и друштво: Сточарство, лов и риболов (IV разред)

Имали смо прилику да видимо како заинтересовати ученике, и кроз гледање цртаног филма осмислити активности на часу које су у складу са исходима учења и наставним садржајима. На часу су ученици имали прилику да користе различитим изворима знања, активности су се смјењивале чиме је пажња и концентрација ученика била на високом нивоу. Посебну вриједност  има то што су одређени садржаји искориштени за заједничке активности ученика оба разреда. Због свега наведеног колегиницу Миланку Кесер похваљујемо и изражавамо задовољство њеним данашњим радом и свеукупним активностима које су на корист нашим ученицима, колегама и цјелокупној школи.

Часу су присуствовали директор школе, помоћник директора, педагог, логопед, чланови Актива наставника разредне наставе и чланови Тима за професионални развој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *