СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ ОБИЉЕЖИЛИ УЧЕНИЦИ СА ФАКУЛТАТИВНЕ НАСТАВЕ „КАЛИГРАФИЈА“

Књига је највећи извор информација, знања и идеја. Књигама се преносе поруке кроз простор и вријеме, а оне највредније повезују велики број генерација широм свијета.

 Свјетски дан књиге се сваке године обиљежава 23. априла, а ове године овај значајан датум су у нашој школи обиљежили ученици који похађају часове факултативне наставе „Калиграфија“ предвођени вјероучитељем Ненадом Новићем. Они су посљедњи дан наставе пред прољећни распуст припремили малу свечаност посвећену Дану књиге, али и лијепом писању које уче код вјероучитеља Ненада на часовима „Калиграфије“. У школском амфитеатру поставили су богату изложбу својих радова, а за све посјетитеље су припремили прикладан програм проткан лијепим порукама, пјесмом ученика и музиком вјероучитеља Ненада.

Мала приредба је оставила посебан утисак на све који су је дошли погледати јер нема искреније емоције од оне које изазову дјеца и њихове чисте душе и племените ријечи.

Користимо прилику да похвалимо наше ученике који похађају факултативну наставу „Калиграфије“ као и њиховог наставника и вјероучитеља Ненада. Они су Свјетски дан књиге обиљежили на њима својствен начин и тиме одушевили оне који су их дошли погледати.

Посебно се захваљујемо нашем вјероучитељу Ненаду јер је свим ученицима који су дошли погледати програм поклонио по једну књигу као успомену на овај посебан дан.

Изложба радова са часова „Калиграфије“ биће постављена у холу централне школе у седмици након прољећног распуста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *