МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА И ДАН ПОСВЕЋЕН ШЕКСПИРУ

Међународни дан енглеског језика се сваке године обиљежава 23. априла, на годишњицу рођења, али и смрти Вилијама Шекспира. Како бисмо одали почаст једном од највећих и најпризнатијих драмских писаца у свијету и истакли његов глобални значај и трајну популарност, као и његов дубок утицај на енглески језик, наши ученици  седмог разреда су припремили школску представу под називом  „Бити или не бити“  предвођени наставницом Драганом Радојчић, а уз помоћ наставница енглеског језика Весне Мањић и Зорице Глишић-Самац.

Узимајући у обзир чињеницу да је наставни план и програм углавном фокусиран на граматику, један од приоритета наставника енглеског језика треба да буде мотивисање ученика да развијају љубав према читању. Стога су наши наставници жељели да подрже своје ученике да учествују у адаптацији и сценском извођењу једне од најчувенијих Шекспирових трагедија – Хамлета.

Ово је била одлична прилика да наши ученици покажу своју неоспорну креативност и да подигну ниво уважавања књижевности и умјетности уопште.

Користимо прилику да похвалимо ентузијазам наших ученика седмог разреда и рад и креативност наших наставника, а посебно похваљујемо идеју наставнице Драгане да се Међународни дан енглеског језика другу годину заредом обиљежава адаптацијом једне од Шекспирових драма. Прошле године смо уживали у извођењу Ромеа и Јулије, а ове године смо имали прилику погледати Хамлета. Радује нас да видимо шта ће нам наставници енглеског језика припремити сљедеће године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *