СВЈЕТСКИ ДАН ХРАНЕ ОБИЉЕЖЕН У ПО ЈЕЛАЊСКА

Храна је предуслов људског опстанка и благостања те темељна људска потреба и због тога је веома важно да дјеца у најранијем периоду свога живота почну усвајати здраве прехрамбене навике. Свјетски дан хране утемељен је 1979. године од стране чланица  Свјетске организације за прехрану и пољопривреду Уједињених  нација и обиљежава се сваке године 16. октобра.

Наша школска секција „Мали кухари“ из ПО Јелањска предвођена учитељицом Бојаном Тадић обиљежила је данас дан посвећен здравој исхрани и здравим прехрамбеним навикама. Сви ученици из Јелањске су у школу донијели понешто од здраве хране, а онда су скупа са својим учитељицама Бојаном и Сњежаном припремили разне делиције које су занимљивог изгледа, одличног укуса, а истовремено су и здраве. За крај забавног дана, ученици су у сласт појели све што су тај дан припремили.

Оваквим активностима ученицима се подиже ниво мотивације за учење и рад, а на крају дана може се закључити да је обиљежавање Свјетског дана хране истиче важност здраве исхране и конзумирања домаћих производа.

Користимо ову прилику да похвалимо рад секције „Мали кухари“ и ангажман учитељице Бојане Тадић те да се захвалимо родитељима на подршци приликом реализације ове активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *