СВЈЕТСКИ ДАН ЈАБУКЕ ОБИЉЕЖЕН У ПО ТЕДИН ХАН

Данас се у цијелом свијету обиљежава Свјетски дан јабуке. Дан јабука обиљежава се од 1990. године, а ово воће је прозвано краљицом воћа јер садржи готово све што људски организам треба. Јабука је пуна витамина и минерала, а о њеној користи за здравље свих нас говори и позната изрека „Једна јабука на дан тјера доктора из куће ван“. У нашем народу често ћете чути и изразе „здрав као јабука“, „румен као јабука“ који указују на важност овог воћа које је врло често потцијењено.

Данас су ученици наше подручне школе у Тедином Хану са својим учитељицама Загорком Топрек Бјелошевић и Саидом Јахић обиљежили Свјетски дан јабуке. У школу су донијели различите врсте јабука, разне производе од јабука као што су домаћи сок, џем од јабуке, сирће, а уз помоћ својих мама припремили су и понеки колач са јабукама.

У част овог воћа ученици су се такмичили у плесу са јабукама и разговарали су о важности и многобројним користима овог воћа.

На крају оваквог школског дана, сигурни смо да су и ученици и учитељице својим кућама отишли задовољни и срећни. Данашњи наставни дан засигурно позитивно утиче на мотивацију ученика за учење и  рад и чини школу мјестом не искључиво учења, него и забаве.

Користимо прилику да похвалимо ангажман наших учитељица Загорке и Саиде и да се захвалимо родитељима наших ученика јер ништа од овога не би било могуће без њихове подршке и помоћи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *