СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА У ШКОЛСКОМ ПАРКУ

Нову школску годину су сви ученици и родитељи широм Репубике Српске дочекали са надом да ће школски дани протицати у миру, здрављу и весељу као и прије пандемије вируса корона. Данас, 1. септембра 2021. године, нашим школским парком весела граја ученика створила је лијепо окружење и све је напокон подсјећало на нека срећнија времена.

У том лијепом и веселом окружењу дочекали смо и своје најмлађе ученике. Укупно 50 дјечака и дјевојчица данас је по први пут крочило у наше двориште као ученици основне школе. 

Данас, као и свих претходних година трудили смо се да нашим првачићима уљепшамо овај посебан дан. Директор школе  Александар Ристић је срдачним говором поздравио ученике и њиховe родитељимe и честитао им почетак школовања. Посебно веселу атмосферу за ђаке прваке створили су својом пјесмом и игром ученици трећег разреда чији наступ је припремила учитељица Здравкa Гавранић.

Наши ученици првог разреда су и ове године добили све што им је потребно за почетак школовања. За ову посебну привилегију заслужна је Општина Станари која је за ђаке прваке обезбиједила квалитетне руксаке и прибор који ће им добро доћи у току прве године школовања.

Ученици првог разреда у цијелој Републици Српској па тако и у Станарима добијају бесплатне уџбенике од Министарства просвјете и културе.

Свечани пријем првачића увеличали су начелник општине  Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Станари Денис Стевановић и замјеник предсједника Скупштине општине Станари Небојша Кајганић. Они су дочекали ђаке прваке и уручили им поклоне, а наше учитељице Мара Лазић и Миланка Кесер су ученицима подијелиле бесплатне уџбенике.

Помоћ општине Станари нашој школи и нашим ученицима је стална и изузетно значајна. Захваљујемо им јер препознају важност образовања и помажу нам у мисији стварања савремене школе будућности која води рачуна о сваком нашем ђаку.

Већ од сутра ће наши најмлађи ученици закорачити у један потпуно нови свијет, а ми обећавамо да ћемо им на путу школовања пружати помоћ и подршку како би једног дана израсли у образоване, али прије свега, добре и поштене људе који ће служити на част својим родитељима и свом крају.

Срећан вам почетак школовања!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *