ПЕТ ОБНОВЉЕНИХ ШКОЛА ЗА ПЕТ ГОДИНА – КОМПАНИЈА ЕФТ РиТЕ СТАНАРИ ПОТПУНО ОБНОВИЛА ПО БРЕСТОВО ДОЊЕ

Подручна школа у Брестову Доњем ће своје ученике првог септембра дочекати потпуно спремна, у раскошним бојама, са новим игралиштем и неупоредиво бољим условима школовања у односу на претходне године.

Школа у Брестову Доњем саграђена је давне 1947. године. Тадашња Основна школа „Младост“ је са разлогом носила баш то име. Бројала је стотине ђака. Са годинама зграда школе је оронула, али се и број ученика смањио.

Након 74 године, након генерација и генерација дјеце из Брестова, Митровића и Цвртковаца која су своје основно образовање стекли у њеним учионицама, школа је поновно у пуном сјају спремна за почетак наставе.

Ученици ове подручне школе су данас са срећом у срцима и осмијесима на лицима имали част да се лично захвале нашим вишегодишњим пријатељима компанији ЕФТ Станари јер су одлучили да обнове пету школу у посљедњих пет година. Након Тединог Хана, Драгаловаца, Цвртковаца и Церовице и школа у Брестову Доњем је осванула у сивој-плавој боји компаније ЕФТ РиТЕ Станари. На школи су извршени изузетно велики грађевински радови који обухватају замјену столарије, фасаде, санацију мокрих чворова, увођење централног гријања, замјену подних површина и многе друге радове.

Посебно нам је задовољство што смо данас имали част да са министром просвјете и културе госпођом Наталијом Тривић, делегацијом општине Станари предвођеном начелником општине, представницима Републичког педагошког завода Републике Српске заједно исказажемо захвалност компанији ЕФТ јер више од једне деценије несебично помаже у ставрању бољих услова школовања на подручју читаве општине Станари.

За наше ученике, помоћ нису само нови зидови, љепше боје или игралиште испред школе. За ученике овог мјеста и раднике наше школе, овакве донације и ова врста помоћи представљају наду у ведрију будућност у којој ћемо оваквим „залогом за младост“ компаније ЕФТ стварати друштво правих вриједности којем нас брига компаније ЕФТ за сваког нашег ученика већ више од деценије свакодневно учи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *