ШКОЛСКА СЛАВА – САВИНДАН ОБИЉЕЖЕНА ПОД СЛОГАНОМ „ЧУВАРИ ПРОШЛОСТИ – СТВАРАОЦИ БУДУЋНОСТИ“

Наша школа, као и свака школа коју је основао српски народ, ма гдје се она налазила, данас слави првог српског просвјетитеља – Светог Саву. Тим поводом је у сали Центра за културу општине Станари у 12.00 часова уприличена Светосавска приредба: „Чувари прошлости – ствараоци будућности“.

Данашњу свечаност отворили смо стиховима пјесме „Иде нам Свети Сава“, Његовог Преосвештенствa Епископа зворничко-тузланскoг г. Фотија, а потом се присутним гостима, наставницима и ученицима обратио директор школе, Алексанадар Ристић који је у свом говору свима пожелио срећну школску славу – Светога Саву, а посебно нашој дјеци и нашим ученицима, изражавајући жељу да буду дјеца радости, љубави и знања, а прије свега дјеца светосавља.

У наставку свечаности услиједио је прикладан програм који су припремили ученици и наставници наше школе. Цјелокупан програм је био прожет поруком данашње приредбе: Славимо Светог Саву чувајући нашу славну прошлост јер само они који памте своју прошлост могу имати будућност, чувајмо дједовину и очевину, своја вјековна огњишта и поштујмо претке и успомену на њихова одрицања зарад нас и наше среће!

Данашњу свечаност својим присуством увеличали су начелник општине Станари, Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Станари, Денис Стевановић, свештенство Српске православне цркве, директори јавних установа и предузећа, одборници Скупштине општине Станари, родитељи наших ученика, ученици наше школе и велики број наставника.

По завршетку приредбе, сви присутни су се упутили у Спомен – храм Васрксења Христовог како би присуствовали молитви и свечаном обреду ломљења славског колача.

Користимо прилику да се захвалимо свим гостима који су својим присуством увеличали школску славу и свим нашим ученицима и наставницима који су учествовали у припреми програма обиљежавања најзначајнијег дана за нашу школу.

Надамо се да ћемо и у будућности име Светог Саве достојно славити и величати његово дјело. Нека Свети Сава сачува наше ђаке, нашу школу и све наше ближње.

Срећна нам свима школска слава – Свети Сава!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *