Републичко такмичење из руског језика у нашој школи!

Наша школа је имала изузетну част и привилегију да ове године угости такмичаре свих средњих и основних школа у којима се учи руски језик, а који су показали најбоље резултате на регионалним такмичењима.
Такмичење је одржано 21. маја са почетком у 10 часова. Ученици наше школе су припремили пригодан културно – умјетнички програм којим је ово такмичење отворено.
Такмичарима и наставницима је, поред директора школе, добродошлицу пожелио и пензионисани наставник руског језика наше школе Славко Радевић. Он је на посебан начин свим гостима приказао, на руском језику, шта значи провести радни вијек у једној школи предавајући један предмет и како је то подучавати генерације и генерације ученика. Славко Радевић је наставник који је симбол руског језика у нашој школи и стога је баш његова добродошлица такмичарима оставила несвакидашњи утисак.

За регуларност такмичења испред РПЗ-а била је задужена Мр Славица Видаковић, просвјетни савјетник за разредну наставу, а сљедећи ученици основних школа, сви са надом да ће баш они бити републички прваци из руског језика, су се пласирали на такмичење:

Capture

Capture2

Capture3

Исти дан је у нашој школи одржано и такмичење за ученике средњих школа Републике Српске. Сљедећи ученици су се пласирали на републичко такмичење:

Capture srednja

----------------

Да је све тај дан прошло у најбољем реду увјерио се и директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић који је обишао школу, поздравио све присутне и по завршетку такмичења и проглашењу побједника, уручио награде за прва три мјеста за ученике основних и средњих школа.

Најуспјешнији ученици у категорији основних школа су:

1. Даница, Делић – ЈУ ОШ „Петар П. Његош“ Билећа
2. Милица Дошло – ЈУ ОШ „Петар П. Његош“ Билећа
3. Милица Вукашиновић – ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник

 

 

За средње школе најуспјшнији су били:

1. Бојана Лукић – ЈУ СШЦ „Вук Караџић“ Лопаре
1. Владимир Јурошевић – ЈУ СШЦ „Миодраг Влачић“ Власница
2. Марица Маринковић – ЈУ СШЦ „Пале“ Пале
3. Наташа Миличевић – ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Зворник

Иако наша школа није имала представнике на овом такмичењу, било нам је изузетно задовољство дочекати ученике и наставнике из свих пет регија Републике Српске и приближити им посебности овог краја.
Честитамо свим учесницима, а посебно побједницима овог такмичења и желимо им много среће у наставку школовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *