Рођендан Десанке Максимовић – Дан наше школе

У мају, када наш народ слави рођендан најславније пјесникиње Десанке Максимовић, ми обиљежавамо Дан наше школе, славимо науку и знање, величамо младост, награђујемо успијех и подстичемо учење.

У уторак, 17. маја ученици наше школе, предвођени својим учитељима и наставницима су поводом обиљежавања Дана школе уприличили пригодан културно – умјетнички програм за све госте под слоганом „И некада и сада – наша школа смо ти и ја“. Ове године у организацију Дана школе укључене су и подручне школе тако да су нам се представили ученици подручних одјељења у Драгаловцима и Брестову Доњем.
Програм је почео химном Републике Српске у извођењу хора предметне наставе који води наставник Немања Беновић. Затим су услиједиле ученице деветог разреда које предводи наставница Јована Секулић. Оне су нам отпјевале етно пјесме „Пошла Зора на пазар“ и „Прели, прело мило до милога“.

Capture
Мали ученици, учитељице Тијане Јеринић, подручне школе из Драгаловаца су насмијали читаву публику игроказом „Јабука“.
Ученице деветога разреда, чланице драмске секције наставнице Жељене Ковачевић, су нам одрецитовале пјесме Десанке Максимовић „Тражим помиловање“ и „Молба Младости“, а наши ученици, чланови СКПД „Лазарица“ су се у најљепшем свјетлу представили још једном одличном фолклорном изведбом.
Програм су уљепшали и слатки, мали хор и оркестар „Пекарчићи“, ученици подручне школе Брестово Доње уз пратњу учитеља Дениса Гавранића на гитари као и ученици петог и деветог разреда, чланови драмских секција учитељице Маре Лазић и наставнице Жељене Ковачевић који су извели игроказе „Мира, рима“ и „Слава“.
„Слатке муке“ свакодневног станарског дана приказали су ученици предметне наставе који су извели драмски игроказ који је посебно за ову пригоду написала наставница српског језика Славојка Продановић, а програм је завршила најмлађа учесница програма, ученица другог разреда код учитељице Здравке Гавранић која је отпјевала своју пјесму „Моја општина“. Пјесма је награђена на конкурсу поводом обиљежавања Дана општине у септембру.13231239_1187961717894930_1011700204_n

Овогодишњу прославу је увеличао још један јубилеј – 120 година образовања на подручју општине Станари. Кратком презентацијом о историји образовања на нашој општини гости су се упознали са неким интересантим детаљима историје образовања у Станарима.

Посебну чар овогодишњој прослави је дала награда „Никола Пањков“. Од ове школске године, у част покојног наставника Николе Пањкова који је оставио неизбрисив траг на генерацијама ученика, наша школа награђује најуспјешнијег математичара. Ове године та награда је припала ученици осмог разреда, Милици Петрушић, која је освојила 3. мјесто на Регионалном такмичењу из математике.

Интерним конкурсом у категоријама литерарних и ликовних радова, а поводом обиљежаваља 120 година образовања, десет година сарадње са компанијом ЕФТ и успјешном сарадњом са Општином Станари награђени су ученици:

У категорији ликовних радова за разредну наставу:

1. Анастасија Рауковић
2. Елена Суботић
3. Валентина Лазић

У категорији литерарних радова за разреду наставу:

1. Данијела Добриловић
2. Теодора Дамјановић
3. Марина Марковић

У категорији ликовних радова за предметну наставу:

1. Николина Гаврић
2. Никола Гојковић
3. Сара Лазић и Дајана Шљокић

У категорији литерарних радова за предметну наставу:

1. Дејан Стевановић
2. Николина Петрушић
3. Саша Слијепчевић

13219723_1187958161228619_670739160_n

Честитамо свим награђеним ученицима као и њиховим учитељима и наставницима, а за ученике који нису били у могућности преузети признања и награде, директор школе организује пријем у уторак 24.05.2016. године у 12.30 часова.

Радујемо се прослави Дана школе и следеће године јер у 40 минута програма нисмо стигли приказати све што можемо и умијемо. Приказали смо само дјелић креативности и умијећа наших учитеља и наставника. Надамо се да ћемо следеће године приказати још разноврснији програм и представити још више ученика и учитеља нашим уваженим гостима и пријатељима школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *