ПРВИ НАСТУП ШКОЛСКОГ ХОРА – ФЕСТИВАЛ ХОРСКЕ МУЗИКЕ „ПРЊАВОРСКЕ ХОРСКЕ СВЕЧАНОСТИ“

Од почетка нове школске године, часове музичке културе у нашој школи преузео је нови наставник, професор Стефан Денда. Од првог часа у септембру наставник Стефан вриједно ради са школским хором на припреми разноврсног репертоара који ће засигурно обогатити наше приредбе и културно-јавну дјелатност школе.

Прву прилику да представе свој рад, наше ученице које су чланови хора и наставник Стефан имали су у недјељу, 4. децембра у Прњавору. У храму Светога Георгија одржан је фестивал хорске музике под називом „Прњаворске хорске свечаности“. Поред домаћина овог фестивала, хора Српског пјевачког друштва „Свети Георгије“, на фестивалу су се представили и хорови ЈУ Гимназије Прњавор, средње музичке школе „Констатин Бабић“ Прњавор, СЦПД „Свети Андреј Критски“ из Лакташа и два основношколска хора, хор ЈУ ОШ „Свети Сава“ Добој и хор наше школе.

Иако су чланови нашех хора били међу најмлађим извођачима фестивала, поносни смо јер су нашу школу представили у најљепшем свјетлу. Они су показали да ученици основне школе узраста од шестог до деветог разреда, поред свих школских обавеза, могу озбиљно и квалитетно да се баве пјевањем у хору.  Поред самог искуства наступа пред широм публиком, наше дјевојчице су ову прилику искористиле да посматрају старије и искусније колеге и од њих уче.

Користимо ову прилику да похвалимо ангажман наставника Стефана Денде и труд, жељу и мотивацију наших ученица да достојно представе своју школу.

Радујемо се њиховом сљедећем наступу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *