МЕЂУНАРОДНИ ХУМАНИТАРНИ ДАН ОБИЉЕЖЕН У ОЈ „МАТКО“

Шта је хуманост? Шта су добре и позитивне особине свакога људског бића? Полазници мјешовите вртићке групе ОЈ „Матко“ су кроз активности  дошли до одговора на ова питања на која, често, ни старија дјеца не знају одговорити. Након што су научили о хуманости у свакодневном раду са васпитачима, полазници вртића и њихови родитељи су предивним хуманим гестом одлучили обиљежити 23. новембар – Међународни хуманитарни дан.

У сарадњи са Црвеним крстом Станари организована је посјета представника ове организације, господина Марија Ђукића. Наш гост је, заједно са васпитачицама, радозналој дјеци представио задатке, значај и циљ рада Црвеног крста.

Наши малишани су показали да разумију значај постојања ове организације те су у договору са својим родитељима и васпитачицама прикупили значајну количину помоћи у виду одјеће, обуће и слаткиша. Прикупљена помоћ је уручена представнику Црвеног крста, који ће то даље распоредити  онима којима је помоћ неопходна. На овај начин су и родитељи и дјеца показали хуманост, а ОО Црвеног крста је малишанима приближила значај свога дјеловања на подручју општине Станари.

Захваљујемо се представнику Црвеног крста на лијепој сарадњи и одазиву на наш позив и надамо се да ће их бити још у времену које долази.

Такође се захваљујемо родитељима полазника ОЈ „Матко“ на свакодневној подршци у реализацији сваке наше идеје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *