ДИРЕКТОР НАШЕ ШКОЛЕ, АЛЕКСАНДАР РИСТИЋ, УЧЕСНИК ПРВЕ РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ“ У НИШУ

Прва Регионална конференција „Ученичке задруге – могућност и значај за развој компетенција ученика“ одржана је у Нишу, Република Србија 7. децембра 2022. године.

Циљ одржавања ове Конференције је оснаживање и подстицање школа да формирају ученичке задруге као и повезивање школа из региона.

На конференцији су, поред представника школа и ученичких задруга из Србије,  учествовали и представници школа из региона: Словеније, Хрватске, Мађарске и Републике Српске, који су представили примјере добре праксе. Организован је и изложбени фестивал ученичких задруга које су до сада на јавним позивима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије добиле средства за унапређивање рада.

Републику Српску су на овој конференцији представљали директор Републичког педагошког завода, Предраг Дамјановић као један од панелиста на Регионалној конференцији, а примјере добре праксе за школе из Републике Српске представио је директор наше школе, Александар Ристић који је говорио о раду ученичке задруге у нашој школи.

Поносни смо јер је наша школа имала свога представника на првој Регионалној конференцији за ученичке задруге као примјер добре праксе, а почаствовани смо јер нам је Републички педагошки завод указао повјерење да представимо Републику Српску и основно васпитање и образовање пред колегама из региона. Директор, Александар Ристић је представљајући нашу школу у Нишу, имао прилику да се упозна са неким другачијим праксама и идејама које ће засигурно наћи мјесто у пракси наше школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *