ПРЕДАВАЊЕ МУП – а  ЗА РОДИТЕЉЕ И НАСТАВНИКЕ: БЕЗБЈЕДНОСТ ДЈЕЦЕ У ДИГИТАЛНОМ СВИЈЕТУ

Предавање под називом „Безбједност дјеце у дигиталном свијету“ је у сриједу, 14. децембра 2022. године реализовано у школском амфитеатру. Након што смо прошле године за ученике завршних разреда организовали предавање сличне тематике, ове године настављамо радити на спречавању негативног утицаја интернета, а поготово друштвених мрежа на наше ученике, а путем информисања њихових родитеља и наставника школе. Представници родитеља свих одјељења наше школе присуствовали су овој едукативној активности уз представнике стручних актива наставника и представнике васпитача ОЈ предшколског васпитања и образовања „Матко“.

Ово предавање је још једна у низу превентивних активности МУП-а Српске са циљем указивања на опасности које вребају на интернету.

Несумњиво је да млади веома много времена проводе на интернету и да негативни садржаји са друштвених мрежа лоше утичу на све њих. Управо из тога разлога је веома важно упознати родитеље са лошим странама интернета и обучити их како да помогну својој дјеци у случају одрђених неугодности са којима се могу суочити. Улога родитеља је од пресудног значаја код куће, а свакако је веома корисно да и наставници са којима ученици проводе доста времена буду информисани и едуковани за помоћ у случајевима потребе.

Предавање „Безбједност дјеце у дигиталном свијету“  одржао  је годсподин Озренко Ђурић, инспектор за високотехнолошки криминал ПУ Добој. Користимо ову прилику да се захвалимо инспектору Ђурићу на изузетно квалитетном предавању за родитеље и наставнике школе. Оваква и сличне активности едукације родитеља и наставника ће засигурно допринијети стварању сигурнијег окружења за све ученике наше школе у погледу употребе интернета, а поготово одређених друштвених мрежа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *