ПРОЉEЋНИ ИЗЛЕТ УЧЕНИКА РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ

Прољећни излет за наше најмлађе ученике од првог до петог разреда изведен је данас, 5. јуна 2018. године.

Ученици су се,  у пратњи родитеља или учитеља , окупили код централне школе у Станарима у раним јутарњим часовима. Обавезном контролом исправности аутобуса и провођењем алко – тестирања возача, утврђено је да један од возача није у стању обављати своју дужност јер је био под дејством алкохала. Припадници полиције су возача одстранили са дужности, а компанија која је обезбиједила превоз за ученике је, уз извињење, послала другог возача. Након овог немилог догађаја, ученици су се укрцали у аутобусе и кренули пут првог одредишта, Бање Кулаши.

У предивној, јунским сунцем окупаној, башти бање у Кулашима наши ученици су доручковали и засладили се свима њима најдражом љетном посластицом. Пут до Прњавора су наставили у добром расположењу, уз пјесму и смијех. Прњаворски Дом културе је био сљедеће одредиште. Чланови феномналног Омладинског ансамбла СПКД „Просвјета“  из Прњавора су по други пут за редом успјешно забавили групу од 200 ученика наше школе. За њих су извели занимљиву и комичну представу „Седам Сњежана и патуљак“. Наши ученици, као већ искусни посјетиоци позоришта, су пажљиво одгледали представу остварујући интеракцију са одличним младим глумцима овог ансамбла који су уз плес и пјесму испратили наше ученике.

Након укрцавања у аутобусе, обавезног пребројавања веселих лица наших ученика, пут се наставио у смјеру манастира Ступље који је смјештен у предивном шумовитом амбијенту Горњих Вијачана. Љубазни монаси овог манастира су наше ученике дочекали са освјежењем и занимљивом причом о овом светом мјесту.

Овај диван дан је мало скратило невријеме које је задесило околицу манастира, али након што су сви безбиједно укрцали у аутобусе, ученици су препуни утисака пошли пут својих домова.

Надамо се да ће данашњи дан остати у најљепшем сјећању свим нашим ученицима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *